КЪДЕ ПРАВЯТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ЧЕРНИ БУРГЕРИ В СТАРА ЗАГОРА


Стара Загора има още един повод за гордост, освен Берое, Гъмов и 8000-годишната си история – най-вкусните черни бургери в цяла България.

ТАКА АЗ РАЗБИРАМ ГЛАГОЛА "МЪРСУВАМ"

Напоследък яденето им е придобило такава важност, че да си българин и да не си опитвал черен бургер, е все едно да не си ял шкембе с двойка кебапчета. Практически невъзможно. Със снимането нещата стоят по същия начин. Да нямаш снимка на черен бургер в Инстаграма си, е все едно да нямаш гола снимка от детството на плажа в Несебър. Пак практически невъзможно.

В ЦЯЛАТА МУ ПРЕЛЕСТ

Истината е, че и аз, както пееше Георги Станчев, ужасно закъснях с хващането на този тренд. За пред хората извинението ми беше, че съм спряла да ям хляб, което е абсолютна лъжа, но това го знаем само аз и продавачката в „Билла“, която ми маркира всяка вечер земелчетата. Всъщност ми се струваше адски нагло някой да ми иска 15 лева за черен бургер, при условие, че аз вярвах, че можех да постигна същия ефект и за 2, като просто хакна питката в парти грила и я оставя там, докато пожарникари не дойдат да я извадят. Бях се примирила, че ще бъда от онзи жалък процент Инстаграм потребители, които нямат снимка на черен бургер, но какво пък – важното е, че имам снимки на краката си на плажа. 

КОГАТО ХРАНАТА ТИ Е ПО-ФОТОГЕНИЧНА ОТ ТЕБ САМИЯ

И така до един пореден гладен следобед, в който, без изобщо да планирам, се озовах пред вратата на Paprika Bar&Dinner (ул. "Иван Вазов" 5). Малко преди това бях мерила дънки в мола, които едва не се наложи да махат от мен с флекс, и бях решила, че вече ще ям само въздух и слънчеви лъчи. Най-много маруля. Заради това гледах менюто с едно затворено око и си поръчах салата с булгур и хумус, които, между другото, бяха повече от феноменални и толкова хубавичко поднесени, че като ги приключих, ми стана кофти, че съм изяла нещо по-добре изглеждащо и фотогенично от самата мен. След като обаче сервитьорката мина на сантиметри от главата ми с черен бургер, преосмислих ситуацията с дънките и флекса и си казах – важното е да сме живи и здрави. Поръчах си такъв, без изобщо да гледам колко струва, а накрая в сметката видях, че цената му е унизително ниска за съвършенството, което представлява. Имам някои приятелки, дето всеки път, когато се видим, разправят как първата им целувка с еди кой си още им била пред очите. Щастлива съм, че и аз най-после ще участвам в разговора. И моята първа целувка с бургера, разтапящия се чедър, сочното телешкото и още църкащото беконче, беше по-паметна от с всеки мъж. Благодаря ви, Paprika Bar&Dinner, за това така романтичното изживяване.

АКО ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ ПО-ДОБРАТА ВЕРСИЯ НА МОНА ЛИЗА, В PAPRIKA E

Заради любовния момент нямах много време да обърна внимание на интериора, но и това, което видях, беше достатъчно пак да съжаля, че не съм клептоманка. Толкова много и толкова стилни детайли, които така щяха да ми паснат на холчето вкъщи. Най съм доволна обаче, че Paprika е едно от малкото места за хапване в Стара Загора, където по стените не висят метлички, ковьорчета, бърдучета или другата крайност – фототапети на Ниагарския водопад, а добре премислени постери с намигване към клиента и най-голямата радост за моето око – десетки, десетки бутилки вино. Чух, че били царе и на коктейлите. Едва ли обаче ще имам шанса да се напия при тях, защото не искам да хабя пространство в стомаха си за алкохол, при наличието на толкова велика храна.

Коментари

Популярни публикации